ALIGAL™ 13

ALIGAL™ 13

N2 + CO2 30 % ± 3%
Køb en fødevaregodkendt gasblanding (N2/CO2) for at bevare væske- og fedtholdige fødevareprodukter (færdigretter, pasta, brød og kager etc ...) i længere tid.
• Nitrogen - N2 - E941 70 % og kuldioxid - CO2 - E290 30 % - ALIGAL 13 = fødevaregodkendt gasblanding. • N2/CO2-gasblanding forlænger holdbarhed på fødevarer med højt fugtindhold i modificeret gasemballage (MAP): frisk frugt og grøntsager, færdigretter, skiveskåret pålæg, brød og kager, pasta, sandwich, fisk, ost, kartofler etc. • Nitrogen har den fordel, at den begrænser væksten af aerobe bakterier, og CO2 begrænser væksten af alle bakterier og bremser udviklingen af gær / skimmel. • Blandinger med CO2 og nitrogen beskytter sammen mod, at emballagen falder sammen (snug down). • Green Origin Inside (klimasmart gas i flaske)
Filtrering

aligal™ 13 batteri v12 | REF. i4650v12r2a001

N2 + CO2 30 % ± 3%
Batteri | 200 bar | V12 | 138,40 m³

aligal™ 13 flaske l50 | REF. i4650l50r2a001

N2 + CO2 30 % ± 3%
Flaske | 200 bar | L50 | 11.50 m³

Mere om ALIGAL™ 13

Aligal ™ 13, gasblandingen bestående af 70 % nitrogen og 30 % CO2 fra Air Liquide, der anvendes til pakning af fødevarer

Aligal 13 er en gasblanding sammensat af 70 % nitrogen E941 og 30 % E290 CO2, der er i overensstemmelse med gældende fødevarebestemmelser og har følgende egenskaber. 

70 % nitrogen - N2 - E941

  • Nitrogen er en inert og lugtfri gas
  • Den er svagt opløselig i vand og fedt
  • N2 forhindrer oxidering fra pigmenter, aromaer og/eller fedtstoffer i fødevarer 
  • Den begrænser udviklingen af aerobe bakterier 
  • Den beskytter produkterne mod at blive klemt (snug down. 
  • Nitrogen har ingen direkte bakteriologiske og fungistatiske virkninger 

30 % kuldioxid - CO2 - E290

  • CO2 er bakteriostatisk og fungistatisk fra et vist niveau, meget opløseligt i vand og fedt
  • CO2 bremser væksten og formeringshastigheden for bakterier og gær / skimmel. 
  • Det giver en pseudovakuumeffekt (snug down) som strammer folien efter emballering.

Hvilke fødevarer kan pakkes med en gasblanding bestående af 70 % N2 og 30 % CO2?

En gasblanding bestående af 70 % N2 og 30 % CO2 giver længere holdbarhed på væske- fedtholdige fødevareprodukter pakket i modificeret atmosfære (MAP). 

For eksempel: Friske og udskårne frugter, færdigretter, skiveskåret pålæg, pizza, ravioli, kogte nudler, risengrød, reven hård ost, mozzarella, røget fisk, halvtørre frugter (dadler, druer, figner ...), halvtørre pølser, paté, forarbejdet kød, vegetarburgere, mælkebaserede sportsdrikke etc ...

Hvad er fordelene ved en gasblanding med 70 % nitrogen og 30 % CO2 ved væske- og fedtholdige fødevarer?

  • Forlængelse af holdbarheden af væske- og fedtholdige produkter med 2 til 5 gange med 70 % nitrogen og 30 % CO2 sammenlignet med pakning i atmosfærisk luft. Den forlængede holdbarhed giver producenterne mulighed for at træde ind på nye markeder, både nationale og internationale.
  • Gasblandingen med 70 % nitrogen og 30 % CO2 bevarer farve, form og struktur og gør, at dine tørkolonialvarer bliver ved med at se attraktive ud. 
  • Beskytter mod risikoen for, at produktet bliver klemt, og begrænser risiciene for kontakt med emballagen pga. vakuum (snug down).
  • Har garantien ved at købe en gasblanding med N2 og CO2, der overholder de seneste fødevarebestemmelser 
  • En gasblanding med nitrogen og CO2 begrænser brugen af tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og gør det muligt at tilbyde naturligt friske produkter, der imødekommer forbrugerens ønsker.

I hvilke mængder kan jeg købe gasblandingen med 70 % nitrogen og 30 % CO2 til fødevarer? 

Køb gasblandingen med 70 % nitrogen og 30 % CO2 under mærket Aligal 13 i præcist den mængde, du har brug for: Fra små flasker, over batterier (bundter med 10 og 12 flasker) op til en separate tanke med flydende nitroge og CO2 der forsyner en gasmikser, der leverer det korrekte flow til din pakkemaskine.

ALIGAL 13 Nitrogen- og CO2-gasblandingen overholder fødevaresikkerhedsbestemmelserne

  • I overensstemmelse med europæiske forordninger om fødevaretilsætningsstoffer
  • Overholder HACCP-systemet 
  • Garanti for sporbarhed af nitrogen- og CO2-gasblandingen: I overensstemmelse med europæiske direktiver har Air Liquide fastlagt sine kommercielle specifikationer for den tilførte gas over de krævede kriterier. For at imødekomme vores kunders specifikke krav produceres, leveres og anvendes gasblandingerne med nitrogen og CO2, ALIGAL 13 i overensstemmelse med de internationale standarder, der er anerkendt af fødevareindustrien.

Hvorfor vælge ALIGAL 13 bestående af 70 % N2 Og 30 % CO2 til pakning af fødevarer i MAP-processen?

Fødevareproducenter har kendt og frygtet en af deres største "fjender" i årevis: Luft indeholder ilt, og ilt fremmer udviklingen af bakterier og mikrober og forårsager forskellige skader på fødevarerne (ændring af farve, tekstur og smag) og har indflydelse på holdbarheden. 

Air Liquide tilbyder en løsning, der forhindrer disse virkninger: Pakning i beskyttende atmosfære (også kaldet "gaspakning" eller MAP).

Løsningen er, at luften i emballagen erstattes med en alternativ gassammensætning, som kan forlænge produktets organoleptiske egenskaber, næringsværdi og holdbarhed. En gasblanding bestående af 70 % nitrogen (N2) og 30 % kuldioxid (CO2) er derfor nødvendig for at opnå en længere holdbarhed på væske- og fedtholdige fødevarer pakket i modificeret atmosfære (MAP). 

Vores ALIGAL gasser er klimasmarte. Vores ALIGAL flasker er Green Origin Inside! 

Det betyder, at vi køber Guarantees of Origin, oprindelsesmærket el fra vind- og vandkraft, der modsvarer 100% af energianvendelsen ved produktion af gasser og fyldning i flasker. Kuldioxidaftrykket fra transporterne fra produktionsanlægget til vores fyldestationer kompenseres via klimakompensationsprojekter, der opfylder kravene fra Gold Standard Foundation (til energiprojekter) og eller Plan Vivo (til skovprojekter).

Green Origin Inside programmet gennemgås årligt ved en tredjeparts revision, hvorefter der udstedes en valideringserklæring, som stilles til rådighed for alle kunder.

Læs mere: 

Er en gasblanding af 70 % N2 og 30 % CO2 den rigtige løsning til min fødevareemballage?

Kontakt vores eksperter, som vil kunne analysere din proces og rådgive om den rette løsning med hensyn til modificerede atmosfære for dit produkt.