ALIGAL™ 27

ALIGAL™ 27

O2 + CO2 30 % ±3 %
Køb den fødevaregodkendte gasblanding (O2/CO2) for at bevare den røde farve på kød og fisk efter pakningen
• 70 % oxygen - O2 - E948 og 30 % kuldioxid - CO2- E290 - ALIGAL 27 = fødevaregodkendt gasblanding • Aligal 27 forlænger holdbarheden og er vigtig for, at muslinger og østers kan ånde, og den opretholder den røde farve på kød pakket i modificeret atmosfære (MAP). • O2 forhindrer anaerobe forhold, og CO2 har den fordel, at den begrænser væksten af bakterier • Green Origin Inside (klimasmart gas i flaske)
Filtrering

aligal™ 27 flaske l50 | REF. i1520l50r2a001

O2 + CO2 30 % ±3 %
Flaske | 200 bar | L50 | 12.50 m³

Mere om ALIGAL™ 27

Aligal ™ 27 - Air Liquides gasblandingen bestående af 70 % oxygen og 30 % kuldioxid, der anvendes til pakning af fødevarer

70 % oxygen

  • E948 - oxygen - O2
  • Oxiderende
  • Opretholder livet
  • Bevarer den røde farve på kød
  • Begrænser udviklingen af anaerobe bakterier
  • Opretholder den naturlige respirationsproces for ferske og levende produkter


30 % kuldioxid

  • E290 - kuldioxid - CO2
  • Kuldioxid er den vigtigste gas i MAP
  • Bakteriostatisk og fungistatisk fra et bestemt niveau
  • Meget opløselig i vand og fedt
  • Effektiv ved niveauer, der ligger over 20 %, i pakningsatmosfæren
  • Bremser væksten og formeringshastigheden for bakterier og gær / skimmel.
  • Det giver en pseudovakuumeffekt (snug down) som strammer folien efter emballering.

ALIGAL 27 oxygen- og CO2-gasblandingen overholder fødevaresikkerhedsbestemmelserne

  • Europæiske forordninger om fødevaretilsætningsstoffer
  • Overholdelse af HACCP-systemet
  • Garanti for sporbarhed. I overensstemmelse med europæiske direktiver har Air Liquide fastlagt sine kommercielle specifikationer for den tilførte gas over de krævede kriterier. For at imødekomme vores kunders specifikke krav produceres, leveres og anvendes ALIGAL 27-gasser i overensstemmelse med de gældende internationale standarder, der er anerkendt af fødevareindustrien.

Hvilke fødevarer kan pakkes med ALIGAL 27?

En gasblanding bestående af 70% ilt / 30% CO2 bevarer den røde farve på kød og fisk efter emballering 

For eksempel: Fersk kød og fisk, bøf, kalkun, oksekød, kebab, hakket kød, hamburger, grillspyd, fersk rød fisk, tun, levende muslinger og østers. 

Hvilke fordele har gasblandinger med CO2 og O2 for fødevareprodukter?

  • Forlængelse af produkternes holdbarhed med 2 til 5 gange sammenlignet med pakning i atmosfærisk luft. Den forlængede holdbarhed giver producenterne mulighed for at træde ind på nye markeder, både nationale og internationale.
  • Perfekt synlighed af produktet.
  • Emballagen bliver mere attraktiv.
  • Bevarer produktets farve, form og tekstur.
  • Beskytter mod risikoen for, at produktet bliver klemt, og begrænser risiciene for kontakt med emballagen pga. vakuum (snug down).
  • Fødevarehygiejnen garanteres.
  • Den begrænser brugen af tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og gør det muligt at tilbyde naturligt friske produkter, der imødekommer forbrugerens ønsker.

I hvilken mængde kan jeg købe ALIGAL 27-gasblandinger til fødevarer?

Køb gasblandingen med 70 % oxygen og 30 % CO2 i præcist den mængde, du har brug for: Fra små flasker, over batterier (bundter med 10 flasker) op til separate tanke med flydende oxygen og CO2 der forsyner en gasmikser, der leverer det korrekte flow til din pakkemaskine.

Hvorfor vælge gasblandingen ALIGAL 27 bestående af 70 % O2 og 30 % CO2?

Fødevareproducenter har kendt og frygtet en af deres største "fjender" i årevis: Luft indeholder ilt, og ilt fremmer udviklingen af bakterier og mikrober og forårsager forskellige skader på fødevarerne (ændring af farve, tekstur og smag) og har indflydelse på holdbarheden. 

Air Liquide tilbyder en løsning, der forhindrer disse virkninger: Pakning i beskyttende atmosfære (også kaldet "gaspakning" eller MAP).

Løsningen er, at luften i emballagen erstattes med en alternativ gassammensætning, som kan forlænge produktets organoleptiske egenskaber, næringsværdi og holdbarhed. En gasblanding bestående af 70 % oxygen (O2) og 30 % kuldioxid (CO2) er derfor nødvendig for at opnå en længere holdbarhed på fødevarer pakket i modificeret atmosfære (MAP).

Vores ALIGAL gasser er klimasmarte. Vores ALIGAL flasker er Green Origin Inside! 

Det betyder, at vi køber Guarantees of Origin, oprindelsesmærket el fra vind- og vandkraft, der modsvarer 100% af energianvendelsen ved produktion af gasser og fyldning i flasker. Kuldioxidaftrykket fra transporterne fra produktionsanlægget til vores fyldestationer kompenseres via klimakompensationsprojekter, der opfylder kravene fra Gold Standard Foundation (til energiprojekter) og eller Plan Vivo (til skovprojekter).

Green Origin Inside programmet gennemgås årligt ved en tredjeparts revision, hvorefter der udstedes en valideringserklæring, som stilles til rådighed for alle kunder.

Læs mere: 

Er ALIGAL 27-gasblandingen den rigtige løsning til min proces med fødevarepakning? 

Kontakt vores eksperter, som kan analysere og rådgive gratis om den modificerede atmosfære i forbindelse med dit produkt.