ALIGAL™ 2

ALIGAL™ 2

CO2 ≥ 99,9 Vol.%
Køb fødevaregodkendt kuldioxid (CO2) til drikkevareprocesser og længere holdbarhed for fødevarer der indeholder vand / fugtighed.
• Kuldioxid - CO2 - E290 - ALIGAL 2 fødevaregodkendt gasløsning • CO2 bruges til drikkevareprocesser: Kulsyre til mousserende drikkevarer, deoxygenering, trykoverførsel, skylning, inertering, beholdertryk og aftapning • CO2 begrænser væksten af bakterier, bremser udviklingen af gær/skimmel produkter pakket i modificeret atmosfære og under opbevaring i f.eks. siloer, tromler, flasker • CO2 giver længere holdbarhed på kolonialvarer indeholdende vand / fugtighed: wienerbrød, dej, kylling, ostetern, rejer, fisk ... og andet • Green Origin Inside (klimasmart gas i flaske)
Filtrering

Mere om ALIGAL™ 2

ALIGAL ™ 2, E290 kuldioxid (CO2), gasløsningen fra Air Liquide, der bruges til processen med pakning af fødevarer og drikkevarer

Gasløsningen Aligal 2, E290, der består af 100 % ren kuldioxid (CO2), overholder fødevarelovgivningen og har nedenstående egenskaber. 

 • CO2-løsning til karbonering af drikkevarer (øl, vand, sodavand ...) for at gøre dem mousserende. Anvendes i restauranter, cafeer og barer til aftapning af f.eks fadøl og sodavand
 • Gas til deoxygenering, trykoverførsel, skylning, inertering, beholdertryk, aftapning og konservesfremstilling. 
 • Den vigtigste gas til pakning af fødevarer i modificeret atmosfære (MAP)
 • CO2 er bakteriostatisk og fungistatisk fra et vist niveau, meget opløseligt i vand og fedt
 • CO2 bremser væksten og formeringshastigheden for de bakterier og gær / skimmel. 
 • Det giver en pseudovakuumeffekt (snug down) som strammer folien efter emballering.
 • CO2 er effektivt ved niveauer, der ligger over 20 %, i den beskyttende atmosfære.

Hvornår bruges der CO2 i fødevare- og drikkevareindustrien?

For drikkevareprodukter anvendes CO2 til produktionen af øl, danskvand, sodavand, energidrikke og på mikrobryggerier og barer, restauranter og cafeer til opretholdelse af tryk i fustager. 

I fødevareemballage og til opbevaring af vandholdige / fugtige fødevarer anvendes CO2 til produkter som bagværk, brød, focaccia, pitabrød, dej, kylling, ostetern, rejer, fisk, frisk pasta etc.

Hvad er fordelene ved E290 kuldioxid til føde- og drikkevarer?

 • Forlængelse af produkternes holdbarhed med 2 til 5 gange med CO2 sammenlignet med pakning i atmosfærisk luft. Den forlængede holdbarhed giver producenterne mulighed for at træde ind på nye markeder, både nationale og internationale.
 • E290-kuldioxiden gør, at farve, form og struktur bevares, og at dine varer bliver ved med at se attraktive ud. 
 • Beskytter mod at produktet bliver klemt, og begrænser kontakten med emballagen pga. snug down.
 • Har garantien ved at købe E290-kuldioxid, der overholder de seneste fødevarebestemmelser 
 • CO2 begrænser brugen af tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og gør det muligt at tilbyde naturligt friske produkter, der imødekommer forbrugerens ønsker.
 • CO2 til kulsyreholdige drikkevarer (øl, vand, sodavand ...) karbonering af drikkevarer (tilsætning af kulsyre), deoxygenering, trykoverførsel, skylning, inertering, opretholdelse af tryk i beholdere, aftapning og konservesfremstilling. Anvendes i barer, restauranter og cafeer til aftapning af drikkevarer. 

I hvilken volumen kan jeg købe kuldioxid - CO2? 

Køb kuldioxid CO2 under varemærket ALIGAL 2 i den mængde, du har brug for: fra små gasflasker til batterier (bundter med 8 eller 12 flasker) op til en tank til flydende kuldioxid, der leverer det rette flow til dine drikkevareprocesser, din pakkemaskine eller til en gasmikser for at skabe den rette atmosfære for dine produkter.

ALIGAL 2 kuldioxid CO2-gas overholder bestemmelserne for fødevaresikkerhed

 • Europæiske forordninger om fødevaretilsætningsstoffer
 • HACCP-systemet 
 • Til kulsyreholdige drikkevarer er CO2 ALIGAL 2 certificeret med ISBT til kuldioxid (CO2) drink 2 (International Society of Beverage Technologists).

Garanti for sporbarhed af CO2 Aligal 2:

I overensstemmelse med europæiske direktiver har Air Liquide fastlagt sine kommercielle specifikationer for den tilførte gas over de krævede kriterier. For at imødekomme vores kunders specifikke krav produceres, leveres og anvendes kuldioxid (CO2) ALIGAL 2 i henhold til de internationale standarder, der anerkendes af fødevareindustrien. 

Hvorfor vælge ALIGAL 2 CO2 til pakning af fødevarer i MAP-processen?

Fødevareproducenter har kendt og frygtet en af deres største "fjender" i årevis: Luft indeholder ilt, og ilt fremmer udviklingen af bakterier og mikrober og forårsager forskellige skader på fødevarerne (ændring af farve, tekstur og smag) og har indflydelse på holdbarheden. 

Air Liquide tilbyder en løsning, der forhindrer disse virkninger: Pakning i en beskyttende atmosfære, også kaldet MAP). 

Løsningen er, at luften i emballagen erstattes med en alternativ gassammensætning, som kan forlænge produktets næringsværdi, holdbarhed og organoleptiske egenskaber. Der er derfor brug for kuldioxid (CO2) i gassammensætningen for at opnå en længere holdbarhed i forbindelse med MAP-proces.

Vores ALIGAL gasser er klimasmarte. Vores ALIGAL flasker er Green Origin Inside! 

Det betyder, at vi køber Guarantees of Origin, oprindelsesmærket el fra vind- og vandkraft, der modsvarer 100% af energianvendelsen ved produktion af gasser og fyldning i flasker. Kuldioxidaftrykket fra transporterne fra produktionsanlægget til vores fyldestationer kompenseres via klimakompensationsprojekter, der opfylder kravene fra Gold Standard Foundation (til energiprojekter) og eller Plan Vivo (til skovprojekter).

Green Origin Inside programmet gennemgås årligt ved en tredjeparts revision, hvorefter der udstedes en valideringserklæring, som stilles til rådighed for alle kunder.

Læs mere: 

Er CO2-gas den rigtige løsning til din fødevare- eller drikkevareproces?

Kontakt vores eksperter og få gratis rådgivning om din føde- eller drikkevareproces og anvendelsen af kuldioxid.